Spring naar hoofd-inhoud

Stelschroeven - houten draagstructuur voor Vista Verde in Zoeterwoude

Etanco heeft stelschroeven geleverd waarmee de houten draagstructuur tegen de betonwand bevestigd wordt. Voordelen van de Etanco stelschroeven zijn het snel uitregelen van de gevel, beperken van thermische verliezen en de gegarandeerde verankering in de muur.

In het Zoeterwoude verrijst een indrukwekkend bouwproject, dat maar liefst 150 moderne appartementen zal huisvesten. Dit ambitieuze project omvat de bouw van drie torens met elk 16 verdiepingen.

Wat dit project echt onderscheidt, is het gebruik van het innovatieve Etanco systeem, dat een cruciale rol speelt bij het creëren van de stevige draagstructuur voor deze torens. Het Etanco systeem is een geavanceerd bouwtechnisch systeem dat gebruik maakt van horizontale en diagonale stelschroeven om een duurzame en sterke constructie te realiseren, zonder de noodzaak van veel opvulplaatjes. Hierdoor wordt niet alleen de bouwtijd verkort, maar wordt ook het probleem van koudebruggen aanzienlijk verminderd, wat resulteert in een efficiënter en energiezuiniger gebouw.

De sleutel tot het succes van de Marcovis stelschroeven ligt in de nauwkeurige bevestiging van de houten kepers aan de beton structuur van de torens. Deze stelschroeven zorgen voor een stabiele en solide verbinding met het beton, waardoor een betrouwbare basis wordt gelegd voor de constructie. Bovendien maakt het gemakkelijke in- en uitdraaien van de stelschroeven met behulp van een schroefmachine het hele proces snel en efficiënt, waardoor tijd en arbeid worden bespaard.

Niet alleen is het Etanco systeem een technologische prestatie op zich, maar ook de expertise en samenwerking van het Etanco-team  hebben bijgedragen aan het succes van dit project. Het vakkundig advies en de gedetailleerde technische berekeningen hebben geleid tot een soepele en doelgerichte uitvoering van het bouwproces, waarbij elke stap zorgvuldig is gepland en geoptimaliseerd.

Als de contouren van de torens gestaag omhoogklimmen, wordt Vista Verde een baken van moderniteit en innovatie in Zoeterwoude. Het Etanco systeem heeft bewezen dat het niet alleen bouwt aan constructies, maar ook aan vertrouwen en efficiëntie. Met trots kijken we uit naar de voltooiing van dit opmerkelijke bouwproject, dat een inspiratie zal zijn voor toekomstige constructies in de regio.

Naar boven